Taky Vás máma učila, že se u jídla nesrká? Tak na to zapomeňte, protože pořádný nudle si bez srkání neužijete ani způlky! A to by byla škoda – naši 4p kuchyni totiž dostanou na povel holky z Egg & Noodles a jejich mise bude jasná: Ramen pro všechny!
Tenhle pop up se bude točit kolem japonské hitovky ramen s pomalu pečeným bůčkem a celerem, který brněnské nudlové královny vymyslely po návštěvě jednoho ukrutného ramenbaru v Oslu. A teď ho přivezly na Moravu, tak si přijďte do Cimer zasrkat jako nikdy předtím.
MENU
Předkrm: DAIKON x SALMON
Uzený losos vyvážený sladkokyselou redukcí z yuzu, sojové omáčky a medu, rolovaný s plátky svěží nakládané bílé ředkve neboli daikonu.
Hlavní chod: SHOYU RAMEN S CELEROVÝM CHASHU A PEČENÝM BŮČKEM
Extrahutná kombinace vývaru z vepřových a kuřecích kostí a dashi, neboli japonského vývaru z kombu, shiitake a katsuobushi, dochucená pomocí shoyu tare, tradiční směsi na bázi sójové omáčky, mirinu a soli. K tomu klasicky marinované vejce, svěží zeleň (cibulka a mix salátů), pomalu pečený bůček a jedna výsostná umami bomba navíc – plátky pečeného celeru.
Dezert: MARACUJA PAVLOVA
Dezertní klasika jménem Pavlova doprovázená na asijském výletě maracujovým krémem a sezónním ovocem.
Párovaný drink: UMESHU SALTY KICK
Japonské švestkové víno Umeshu v kombinaci s pomerančovou svěžestí Aperolu a orange bitters, nakopnuté poctivou sílou ginu a završené slanou krustou z maldonské soli.
Cena menu je 395 Kč a zahrnuje všechny tři chody. Párovaný drink k menu si můžete vychutnat za zvýhodněnou cenu 65 Kč.
Egg & Noodles
jsou Aneta a Zuzana, gastroholky, co se potkaly v brněnském Rotor bar a od té doby spolu ušly poctivý kus (nejen) kuchařské cesty. Do japonské „polévky“ ramen se zamilovaly před několika lety a postupně se po právu pasovaly do role brněnských apoštolek jeho nezaměnitelné chuti. Jejich legendární ramenové pop upy (Panksy, Atelier, Scala) čerpají nejen z neskonalé lásky ke všem podobám ramenu, ale i ze stáží (Slurp Ramen Joint v Kodani) a cest za chuťovým poznáním.